Taiteellinen portfolio

Olen valmistunut sirkustaiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemian sirkuslinjalta. Tämän jälkeen olen ollut sirkusryhmä Sirkus aikamoisen riveissä tekemässä kolmea nykysirkusteosta: Onnellisten maa, Pluto Crazy ja Onnellisten työmaa.

 

Yhdessä sirkustaiteilijoiden Saana Peura ja Inga Björn kanssa perustimme nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn vuonna 2015. Tavoitteemme on tehdä rohkeasti ajankohtaisiin aiheeisiin tarttuvaa ja kantaa ottavaa korkealuokkaista nykysirkusta. Blind Gut Companyn esikoisteos, ihmisen ja teknologian suhdetta käsittelevä Machine sai ensi iltansa Ranskassa marraskuussa 2016. Toimin esityksessä esiintyjänä, konseptin luojana ja ohjaajana muun työryhmän ohella. Pikkupapun Orkesterin kanssa yhteistyössä tehdyn lastenesityksen Pikku Papun Musiikkisirkuksen ensi-ilta oli toukokuussa 2018 Helsingissä ja Kuin Kala Puussa lasten nykysirkusesityksen Helsingissä toukokuussa 2019. Esikoisohjaukseni kohtaamisen vaikeuden äärelle pysähtyneen nykysirkusduo Fiercen ensi-ilta oli Kulttuurikeskus Caisassa lokakuussa 2019.

 

Ryhmien ulkopuolella olen toiminut freelancer taiteilijana. Olen vieraillut muiden ryhmien produktioissa ja tehnyt pienimuotoisia sooloesityksiä. Sirkusteknisen osaamiseni kehittäminen ja oman taiteilijaidentiteettini rakentaminen on kulkenut muiden töiden rinnalla.

Joitakin töitäni

Tuomas Vuorinen

Lisätietoja klikkaamalla kuvia

Varaukset ja tiedustelut: production@blindgut.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon