Taiteellinen portfolio

Olen laaja-alainen sirkustaiteilija ja erityisosaamistani on nuorallatanssi kireällä vaijerilla. Olen kahden nykysirkusryhmän, Blind Gut Companyn ja Clunker Circuksen, perustajajäsen ja tehnyt taiteellista työtä sekä näiden ryhmien piirissä että vapaana taiteilijana.

Teen tällä hetkellä taiteellista työtä pääasiassa nykysirkusryhmä Blind Gut Companyssa, jonka perustimme Inga Björnin ja Tuomas Vuorisen kanssa vuonna 2015. Ryhmän tavoitteena on nykysirkuksen ilmaisumahdollisuuksien tutkiminen sekä yhteiskunta- ja ympäristötietoisen lähestymistavan kehittäminen sirkuksen kentällä. Olen työskennellyt myös muun muassa Zero Gravity Companyn, Lumo Companyn ja Circo Aereon produktioissa.

 

Yhteensä olen työskennellyt kymmenessä sirkusesitysproduktiossa, joissa kaikissa olen sekä esiintynyt että ollut mukana luomassa esityksen materiaalia. Kokonaistaiteellista vastuuta olen kantanut erityisesti Blind Gut Companyn teoksissa Machine, Baccata, Pikku Papun Musiikkisirkus ja Kuin kala puussa.

Sirkustaiteilijana olen erikoistunut nuorallatanssiin eli tasapainoiluun erilaisilla vaijereilla: kireillä ja löysillä, matalilla ja korkeilla.

Valmistuin sirkustaiteilijaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2013.

Sirkustöitäni

Saana Peura

Lisätietoja klikkaamalla kuvia